De Bilt


Het klimaat verandert. Regenbuien worden steeds heviger, zomerse dagen heter en perioden van droogte langer. Dit heeft ook gevolgen voor jouw directe omgeving en kan hinder of zelfs schade en gezondheidsklachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan hitte in huis en in de tuin, ondergelopen kelders, verdorde beplanting, drooggevallen funderingen en rioolwater op straat.

De gemeente doet, samen met waterorganisaties, er alles aan om wateroverlast, droogte en hitte tegen te gaan. In 2050 moet heel Nederland klimaatbestendig en waterrobuust zijn ingericht. Overheidsmaatregelen alleen zijn niet voldoende voor blijvende oplossingen. De hulp van zowel bedrijven als inwoners is hard nodig om klimaatbestendig te worden. Jouw hulp maakt een verschil!

Doe mee! Maak van jouw tuin een stukje nationaal park

Jij kunt onderdeel worden van het Nationaal Park. Door het aanleggen van een Heuvelrugtuin. Een heuvelrugtuin is groen. Hoe groen? Minstens 60% groen! Met daarin planten die je ook écht terugvindt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Zo draag je bij aan de versterking van de biodiversiteit op de Utrechtse Heuvelrug. Veel groen is goed voor je gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Ook levert het een positieve bijdrage aan het klimaat en voldoende schoon drink- en grondwater. Misschien heb je al zo’n tuin. En anders kun je snel aan de slag met jouw eigen stukje Heuvelrug in jouw tuin. Iedereen kan namelijk een Heuvelrugtuin maken. Of je groene vingers hebt of juist niet. Veel of weinig ervaring met tuinieren. Een groot en klein budget. Jij kunt meedoen. Snel aan de slag dus. Kijk op www.jouwheuvelrugtuin.nl voor meer informatie, activiteiten en een gratis e-learning.

Gebiedskenmerken

Informatie nog niet beschikbaar. Neem contact op met je gemeente bij vragen of onduidelijkheden.

Vragen?

Neem gerust contact op met de gemeente