Over ons


Klimaatklaar is een initiatief van de veertien gemeenten binnen het beheergebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (waterschap) en het waterschap zelf.

Waarom Klimaatklaar?

Het klimaat verandert. Regenbuien worden steeds heviger, zomerse dagen heter en perioden van droogte langer. Dit heeft gevolgen voor jouw leefomgeving: planten en gewassen die kapot gaan door de droogte, op straat en in je tuin is het heet, of straten die blank staan, ondergelopen kelders en vervuiling door rioolwater tijdens de natte perioden.

Jouw hulp maakt verschil

De gemeente doet er, samen met waterorganisaties, alles aan om wateroverlast en watertekorten tegen te gaan. Die maatregelen zijn alleen niet voldoende voor blijvende oplossingen. De hulp van zowel bedrijven als inwoners is hard nodig om klimaatbestendig te worden. Jouw hulp maakt een verschil!

Weinig nodig voor duurzame oplossing

Door te zorgen dat 'schoon' regenwater niet wegloopt in het riool, maar in de bodem terechtkomt, draag je al bij aan een duurzame oplossing. Of bijvoorbeeld door voor alternatieven te kiezen voor een compleet bestrate tuin. Op deze website vind je allerlei ideeën en inspiratie om op jouw eigen manier mee te helpen aan een klimaatbestendige leefomgeving. Ideeën die jou overigens vaak ook direct een voordeel opleveren: of financieel, of minder hitte in jouw tuin, of minder problemen met water in jouw directe omgeving.

Het je al een idee?

Kijk dan bij betreffende oplossing voor meer informatie. Wil je graag iets doen, maar weet je niet wat? Gebruik de handige keuzehulp. Vergeet ook niet even op jouw gemeentepagina te kijken voor mogelijke subsidies en aanvullende informatie. Maak je tuin klaar voor een veranderend klimaat!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen, subsidieregelingen en wil je handige tips ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Contact

Op 'Mijn Gemeente' vind je de contactgegevens van jouw gemeente. Heb je een algemene vraag over Klimaatklaar en/of deze website, stuur dan een mail naar info@waterenklimaatutrecht.nl.