Utrecht


Samen kunnen we Utrecht aanpassen aan het veranderende klimaat. We merken allemaal dat het vaker en harder regent, maar ook dat het heter en droger wordt. Hitte, droogte en wateroverlast willen we voorkomen. Daarom zorgen we voor meer groen in de stad en vangen we regenwater anders op. Doe jij mee?

Gebiedskenmerken

Voor hulp bij het vergroenen van je huis, tuin of buurt én maatregelen om regenwater op te vangen. Ga dan naar de website van gemeente Utrecht.

Tegeltaxi: Laat je oude tegels ophalen

Ga jij je tegels uit de tuin weghalen? De tegeltaxi van de gemeente Utrecht haalt oude tegels kosteloos op als er groen voor in de plaats komt. Grijp je kans!

Ontmoet andere buurtvergroeners

Vind andere buurtbewoners die mee willen helpen met jouw groene initiatief of sluit aan bij bestaande initiatieven op www.buurtnatuur030.nl.

Subsidie voor een groen buurtidee

Heb je een goed idee om je buurt te vergroenen? Bijvoorbeeld het aanleggen van een buurttuin, stoeptuin, geveltuin of het vergroenen van een speeltuin. Dan kun je een bijdrage krijgen uit het initiatievenfonds.

Inspiratietuin

Kom langs bij het Jouwhuisslimmer Huis. Dit gasvrije voorbeeldhuis heeft een groene en watervriendelijke tuin. Je kunt het huis op afspraak bezoeken voor inspiratie, advies en tips. Het huis ligt aan de Costa Ricadreef 183, te Utrecht.

Leen gratis een aanhanger of bakfiets

Ben jij je tuin aan het vergroenen en moet er veel grofvuil of snoeiafval richting een afvalscheidingsstation? Dan leent de gemeente gratis aanhangers en bakfietsen met geveltuinpakket uit.

Servicepunt Duurzame Daken Utrecht

Een groot deel van de daken in de gemeente Utrecht is zwart en onbenut. Laten we daar verandering in brengen en de daken kleur geven! Het Servicepunt Duurzame Daken helpt woningeigenaren, bedrijven, VVE's, organisaties en gemeenten met het verduurzamen van daken. Neem een kijkje en ga aan de slag. Voor een groen dak kun je subsidie aanvragen.

Vragen?

Neem gerust contact op met de gemeente