Utrecht


Door klimaatverandering hebben we te maken met een nieuw normaal. Dat betekent dat heftige regenbuien, nattere winters en langere periodes van droogte steeds meer voorkomen. Dit heeft gevolgen voor jouw directe omgeving, je huis en tuin. Denk bijvoorbeeld aan hitte in huis, verdorde planten of regenwater op straat, in je tuin en als het tegenzit in je woning. De gemeente Utrecht bestaat voor 40% uit openbaar terrein. Bij elke aanpassing in de stad kijken we kritisch hoe we de openbare ruimte klimaatbestendiger kunnen maken. De overige 60% is in bezit van particulieren en bedrijven. Alleen samen kunnen we de stad aanpassen aan het nieuwe normaal en het verschil maken voor nu en in de toekomst. Doe je mee?

Gebiedskenmerken

Subsidiemogelijkheden

Subsidie groene daken

Bij de gemeente Utrecht kun je subsidie aanvragen voor het aanleggen van een (of meerdere) groen(e) dak(en). Zolang het in totaal om minimaal 20 m2 gaat. Dat kan op je woning, maar ook op een schuur of garage. De hoogte van de subsidie hangt af van de mate waarin het groene dak water bergt.

Initiatievenfonds

Wil jij je samen met jouw buren inzetten voor jouw buurt? Gebruik het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. Iedereen die een goed idee of plan heeft waar de buurt beter van wordt, kan een bijdrage ontvangen. Denk aan het samen aanleggen van geveltuintjes, het planten van bomen of het vergroenen van een speeltuintje.

Kijk op www.utrecht.nl/waterproof voor meer informatie.

Vragen?

Neem gerust contact op met de gemeente