Buurttuin Cirkeltje Rond


Buurttuin Cirkeltje Rond

Midden in de wijk Fokkesteeg ligt buurttuin Cirkeltje Rond. Een initiatief van buurtbewoners wat begon in 2014 als fruit en kruidentuin is geworden tot een groene ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Een samenwerking tussen buurtbewoners, IVN, verzorgingscentrum De Geinsche Hof en de Vlinderstichting.

Kloppend groen hart van de wijk
De buurttuin is de plek waar ouderen van de Geinsche Hof hun middagwandelingetje maken, maar waar bijvoorbeeld ook een imker uit de buurt zijn bijen houdt en scholieren een insectenhotel hebben gerealiseerd. Naast mooie bloemen en veel eetbaars heeft de tuin een mini-amfitheater waar workshops kunnen plaatsvinden en er is een levende wilgenhut. Ook organiseert Reinaerde regelmatig live muziek in de buurttuin, waar onder het genot van een kop koffie of thee van kan worden genoten.

In beheer van de buurt
De buurttuin wordt beheert door bewoners uit de buurt. Een kerngroep van zo’n zes à zeven vrijwilligers samen houden de tuin netjes. De ene vrijwilliger vindt het fijn een eigen stuk te beheren en weer een andere vrijwilligers is overal maar op gezette tijden inzetbaar.

Met dank aan Frans

pasfoto frans2