Groene tuinenweek 2021: overzicht acties


Groene tuinenweek 2021: overzicht acties

Het is deze week groene tuinenweek. Precies op tijd voor alle lentekriebels. De gemeente heeft verschillende acties waarmee uw tuin groener wordt. Dat is belangrijk, omdat het extra groen ervoor zorgt dat regenwater beter in de grond kan zakken en zo overstromingen voorkomt. Daarnaast houdt een groene stad ons koeler tijdens een hittegolf.

Tuinlabel-winactie
Op www.klimaatklaar.nl/tuinlabel kunt u zien hoe het is gesteld met uw tuin: is hij al groen, schaduwrijk en geschikt voor insecten, vogels en andere beestjes en waar kan het nog beter? U krijgt na het invullen tips hoe u uw tuin(label) nog groener kunt maken. En, een leuke extra, tot en met 31 mei krijgt elke 25e deelnemer een tuinbon van 25,- euro om uit te geven in het tuincentrum. Dat is natuurlijk altijd fijn.

Korting op regenton
Met een regenton heeft u een voorraadje water voor droge tijden. Zo hoeft u geen kraanwater in uw tuin te gebruiken. Zie voor een korting op regentonnen en andere acties de website van de gemeente, op www.nieuwegein.nl/watervriendelijketuin.

Klimaatklaar
Wilt u precies weten hoe u uw tuin kunt aanpassen aan het veranderende klimaat? Dan kan www.klimaatklaar.nl u helpen. Op de website vind u tips voor bijvoorbeeld een groene tuin met weinig onderhoud, voor kleine tuinen en ook voor wie echte groene vingers heeft.

Fokkesteeg: actie Tegeltje erin, plantje eruit
Stichting Samen Duurzaam Nieuwegein houdt een actie Tegeltje eruit, plantje erin in de wijk Fokkesteeg. U kunt een tegel inwisselen voor een leuk plantje. Meer informatie en aanmelden via: www.samenduurzaamnieuwegein.nl/actie-tegeltje-eruit-plantje-erin/

De groene tuinenweek is belangrijk voor de gemeente en de stad omdat meer groen overstromingen voorkomt tijdens harde regenbuien. Ook houdt het de stad leefbaar en koeler als het heel warm wordt. Omdat het klimaat verandert gebeurt dit steeds vaker. De tuinen van Nieuwegein vormen samen een enorm (groen) oppervlak en dus heeft de gemeente u en uw tuin nodig om de stad zo groen mogelijk te maken. Met deze acties helpen we u daar graag bij.