Vergroen je BalkonJe hoeft geen tuin te hebben om te vergroenen! Ook een balkon kun je heel mooi vergroenen. Een groen balkon kan zorgen voor schaduw en verkoeling en biedt voedsel en een schuilplaats voor insecten. Ook als je weinig ruimte hebt zijn er zijn tal van mogelijkheden. Je kunt kleine klimplanten vanuit een pot laten groeien, tegen de muur of door de balkonhekken. Ook kun je plantenbakken aan de reling hangen of potten stapelen op een palet of rek.

Er bestaan zelfs minigroentes waarmee je op je balkon kan moestuinieren en ook een kruidentuintje kun je heel gemakkelijk in een pot of balkonbak maken.

Aan de slag

Welke planten zet je op een balkon met zon, weinig aandacht?

Handleiding

Vergroen je balkon

Lage aanschafprijs

Het vergroenen van een balkon is relatief goedkoop. Je kunt heel makkelijk zelf bepalen hoeveel en wat voor planten je aanschaft.

Gemakkelijk

Overal op internet zijn tips te vinden hoe je het beste potplanten poot en hoe vaak ze water en voeding nodig hebben.

Onderhoudsarm

Planten op je balkon vragen iets meer onderhoud dan planten in de volle grond. Je zult ze namelijk regelmatig water en voeding moeten geven omdat ze in potten staan.

Minder droogte

Het vergroenen van je balkon draagt niet bij aan het beperken van droogteverschijnselen.

Beperking wateroverlast

Het vergroenen van je balkon draagt niet bij aan het beperken van wateroverlast.

Verkoeling

Groen zorgt voor verkoeling doordat het water verdampt en geen (’s nachts) geen hitte uitstraalt.

Biodiversiteit

Ook planten op je balkon zijn goed voor de biodiversiteit. Bijen weten al snel hun weg te vinden naar de bloemen op je balkon.

Aandachtspunten