Eekhoorns in je tuinEekhoorns komen vooral in het oosten en midden van ons land voor en zijn te vinden in bosrijke omgevingen op plekken waar veel eiken, beuken en hazelaars staan.

Doordat in veel bossen bomen gekapt worden om plaats te maken voor woningbouw, verdwijnen ook leefgebieden van de eekhoorn. Help ze een daarom een handje door je tuin zo in te richten de zich hier thuis voelen.

Aan de slag

Eekhoorns in je tuin

Lage aanschafprijs

Een nestkast is relatief goedkoop. Wil je een kastje maken waar ook voedsel in ligt? Denk er dan aan dat je dit regelmatig moet bijvullen.

Gemakkelijk

Lees goed door waar je het nestkastje het beste kunt hangen.

Onderhoudsarm

Het nestkastje vergt weinig onderhoud.

Minder droogte

Deze maatregel draagt niet direct bij aan het beperken van droogte

Beperking wateroverlast

Deze maatregel draagt niet direct bij aan het beperken van wateroverlast

Verkoeling

Deze maatregel zorgt niet voor verkoeling

Biodiversiteit

Maatregelen voor eekhoorns in je tuin zijn voor de biodiversiteit

Aandachtspunten

  • Door een speciaal voederhuisje voor eekhoorns te maken, laten ze je voedersilo van de vogels met rust. Vind je een gewonde eekhoorn? Kijk dan op www.eekhoornopvang.nl

  • Voor een eekhoorn is een nestkast van 20x20x20 cm voldoende. Een nestkast voor een eekhoorn is bijna hetzelfde als voor een vogel. Er zitten wel meerdere en grotere gaten in en de opening moet aan de achterkant zitten. Een eekhoorn klimt namelijk vanaf de stam van de boom in het kastje. Je kunt de nestkast van een eekhoorn dan ook niet tegen een schutting bevestigen. Hang de nestkast voor de eekhoorn met het gat gericht op het noordwesten en zo’n drie tot vier meter boven de grond.

  • Tip: Door een speciaal voederhuisje voor eekhoorns te maken, laten ze je voedersilo van de vogels met rust.